Een tuinbank maakt je tuin compleet

Als je graag wilt genieten van je tuin kun je dat natuurlijk niet beter doen dan lekker zittend op een fijne stoel of bank. Ben je op zoek naar een leuke maar zeker ook functionele tuinbank? Kijk dan eens bij Sierbetononline. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan degelijke en mooie tuinbanken die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en waarvan je het hele jaar door gebruik kunt maken.

Verschillen tussen de gebruikte materialen

Afhankelijk van wat je zelf mooi vindt maar ook van wat bij de rest van de tuin past kun je een tuinbank kiezen. Deze zijn gemaakt van diverse materialen waarbij je kunt denken aan natuursteen, kunststof, hout of beton. Binnen natuursteen kun je ook nog een keuze maken tussen een granieten of een hardstenen tuinbank. Graniet doet luxe aan en is altijd netjes afgewerkt terwijl een hardstenen bank net wat grover is. Beide banken zullen echter zeker niet misstaan in een natuurlijke tuin. Kies je liever voor beton? Dat is een duurzame en degelijke keuze. Een betonnen tuinbank doet robuust en degelijk aan en is altijd grijs, maar dit kan wel in verschillende tinten zijn.

Beton, kunststof of hout?

De tuinbanken zijn bestand tegen slecht weer en hoef je dan ook niet iedere keer binnen te halen als het regent of sneeuwt. De banken zijn allemaal verplaatsbaar en hoeven niet vastgezet te worden aan de grond omdat ze toch niet omwaaien vanwege het gewicht. Wil je de banken echter zo nu en dan toch eens verplaatsen maar wil je geen zware bank tillen? Kies dan voor een kunststof bank. Deze zijn niet alleen veel lichter maar ook nog eens makkelijk in het onderhoud. Als laatste kun je ook nog kiezen voor houten banken. Deze doen lekker natuurlijk aan maar houd er wel rekening mee dat je deze regelmatig dient te beitsen om een mooie bank te behouden.